Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

"Smiltenes pienam" - viena zelta un trīs bronzas medaļas 2

Pārtikas ražotāji un meistari starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2015” laikā sacentās par “Riga Food” medaļām izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos – šogad tika vērtēti medus un piena produkti. Konkursu uzvarētāji tika apbalvoti „Riga Food 2015” atklāšanas ceremonijā 2. septembrī.


Šī gada konkursa komisija – Žūrijas komisijas sastāvs – Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāne un konkursa komisijas vadītāja asociētā profesore Dr. sc. ing. Inga Ciproviča, kooperatīvās sabiedrības Latvijas Piensaimnieku Centrālā Savienība Valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta BIOR kvalitātes nodaļas vecākā eksperte Inese Ozollapa un ķīmijas nodaļas vecākā eksperte Daina Podskočija, Pārtikas un veterinārā dienesta Dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanas uzraudzības daļas vecākā eksperte Una Rubīna, Rīgas Stradiņa universitātes doktorante, diētas ārste Lolita Neimane, LR Zemkopības ministrijas Tirgus un tiešā atbalsta departamenta Tirgus kopējās organizācijas nodaļas Vecākā referente Inga Orlova.


Sumināti piena produktu konkursa uzvarētāji

Kooperatīvā sabiedrība „Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība” (turpmāk-LPCS) sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 jau 19. reizi organizēja Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursu. Šogad piena produkti tika izvērtēti sešas grupās – pasterizētais piens ar tauku saturu no 2,0 līdz 2,5 %, vājpiena biezpiens ar tauku saturu līdz 0,5%, skābais krējums ar tauku saturu 25%, svaigais siers (uz biezpiena bāzes), piena dzērieni un 2014./2015.gada jaunais produkts divās kategorijās (siera grupā un skābpiena produktu grupā).


Kategorijā pasterizētais piens ar tauku saturu no 2,0%- 2,5% 1.vietu, starptautiskās izstādes „Riga Food 2015” zelta medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS „Tukuma piens” ražotajam pasterizētajam pienam „Baltais” ar tauku saturu 2,0% (meistare Zeltīte Čemme). 2.vietu, starptautiskās izstādes „Riga Food 2015” sudraba medaļa, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS „Talsu piensaimnieks” ražotajam „Talsu piens” pasterizētajam pienam ar tauku saturu 2,5% (meistares Dinai Zazīte un Lilijai Afoņina). 3.vietu, starptautiskās izstādes „Riga Food 2015” bronzas medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS „Latgales piens” ražotajam pasterizētajam pienam ar tauku saturu 2,0% (meistare Zita Pudže)


Savukārt biezpiena grupā tika vērtēts Latvijā ražotais vājpiena biezpiens ar tauku saturu līdz 0,5%. 1. vietu, starptautiskās izstādes „Riga Food 2015” zelta medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS „Tukuma piens” ražotajam vājpiena biezpienam „Eksporta” ar tauku saturu līdz 0,5% (meistare Agita Vāne). 2. vietu, starptautiskās izstādes „Riga Food 2015” sudraba medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS „Valmieras piens” ražotajam vājpiena biezpienam „Limbažu piens” ar tauku saturu līdz 0,5% (meistare Marija Ramane). Savukārt 3. vietu, starptautiskās izstādes „Riga Food 2015” bronzas medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS „Smiltenes piens” ražotajam vājpiena biezpienam „Lauku” (meistare Maija Bērziņa).


Skābā krējuma konkursā par medaļām cīnījās Latvijā ražotie skābie krējumi ar tauku saturu 25 %. 1. vietu, starptautiskās izstādes „Riga Food 2015” zelta medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS „Smiltenes piens” ražotajam skābajam krējumam 25% (meistare Maija Bērziņa), 2. Vietu, starptautiskās izstādes „Riga Food 2015” sudraba medaļu piešķīra AS „Tukuma piens” ražotajam skābajam krējumam 25% „Baltais” (meistare Zeltīte Čemme). 3. vietu, starptautiskās izstādes „Riga Food 2015” bronzas medaļu, LPCS Atzinības rakstu pasniedza PKS „Straupe” ražotajam skābajam krējumam (meistare Guntai Teterei).


Svaigā siera (uz biezpiena bāzes) kategorijā 1. vietu, starptautiskās izstādes „Riga Food 2015” zelta medaļu, LPCS Atzinības rakstu saņēma SIA „Latvijas piens” svaigais siers „Trikāta Sniega bumbas ar ķiplokiem” (meistars Renārs Tumens). 2. vietu, starptautiskās izstādes „Riga Food 2015” sudraba medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS „Rīgas piena kombināts” ražotajam krēmsieram „Rasa” (Sandrai Vāverei). Savukārt 3.vietu un starptautiskās izstādes „Riga Food 2015” bronzas medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra SIA „Rīgas piensaimnieks” ražotajam svaigajam sieram „Kārums ar zilo sieru” (meistare Daiga Straume).


Piena dzērienu konkursā 1. vietu, starptautiskās izstādes „Riga Food” zelta medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS „Tukuma piens” ražotajam jogurta kokteilim „SHAKE” ābolu (meistare Zeltīte Čemme). Savukārt starptautiskās izstādes „Riga Food 2015” sudraba medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS „Valmieras piens” (Food Union grupa) ražotajam „Lakto dabiskajam” (meistare Emīlija Lapa). 3. vietu, starptautiskās izstādes „Riga Food 2015” bronzas medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS „Smiltenes piens” ražotajam sūkalu olbaltumvielu dzērienam  „Piena spēks ar dzelteno plūmju garšu” (meistare Vita Puriņa).


2014./2015.gada jaunā produkta konkursa siera grupā par 1. vietas, starptautiskās izstādes „Riga Food 2015” zelta medaļas ieguvēju kļuva AS „Cesvaines piens” ražotais siers ar Vidusjūras garšaugiem (meistare Mārīte Zadorožnaja). 2. Vietas un starptautiskās izstādes „Riga Food 2015” sudraba medaļas ieguvējs, LPCS Atzinības rakstu piešķīra SIA „Kalnu piens” ražotais kūpinātais siers ar pipariem (meistare Laima Lemeže). Savukārt 3.vietu un starptautiskās izstādes „Riga Food 2015” bronzas medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS „Smiltenes piens” ražotajam nenogatavinātajam mīkstajam sieram „Mozzarella” (meistare Kristīne Āboltiņa).


2014./2015.gada jaunā produkta konkursa skābpiena produktu grupā par 1. vietas, starptautiskās izstādes „Riga Food 2015” zelta medaļas ieguvēju kļuva AS „Tukuma piens” ražotais jogurts „SKYR” ar kivi un rabarberiem (meistare Andželika Ločmele). 2. vietas un starptautiskās izstādes „Riga Food 2015” sudraba medaļas ieguvēju, LPCS Atzinības rakstu piešķīra SIA „Rīgas piensaimnieks” ražotajam biezpiena desertam ar „Kārums” ar kazenēm (meistare Inga Čikule). Savukārt 3.vietu un starptautiskās izstādes „Riga Food 2015” bronzas medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS „Jaunpils pienotava” ražotajam pilnpiena rūgušpienam (meistare Dace Lejiņa). 


LPCS piena produktu konkurss tiek rīkots sadarbībā ar starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1, un to finansiāli atbalsta Valsts lauku tīkls. 

Komentāri 2

Konkursi