Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Izstādē “Riga Food” noteiks labāko sviestu un biezpiena desertu

Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība (LPCS) sadarbībā ar Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 organizē starptautiskus sviesta un biezpiena desertu konkursus, kuru uzvarētāji tiks apbalvoti 14. starptautiskās pārtikas izstādes "Riga Food 2009" atklāšanas ceremonijā 9. septembrī Ķīpsalā.

 

Šī gada pārtikas produktu konkursu mērķis ir apkopot un izcelt labāko sviesta un biezpiena desertu ražošanas uzņēmumu un meistaru pieredzi, kā arī popularizēt piena produktu lietošanu iedzīvotāju uzturā.

 

 

Kā uzsver LPCS pārstāve Daiga Nolberga, sviests jau no pirmās Latvijas laikiem ir viens no būtiskākajiem eksporta produktiem. Pašreizējā situācija pierāda, ka patērētāji novērtē sviestu kā augstvērtīgu produktu un labprāt to izmanto savā uzturā.

 

 

2008. gadā Latvijā tika saražotas 3600 tonnas saldkrējuma un skābkrējuma sviesta, no kurām 50% tika eksportētas. 2009. gada pirmajos septiņos mēnešos 14 sviesta ražotāji jau saražojuši 2300 tonnas sviesta. Sviesta konkurss šogad tiek rīkots jau astoto reizi un tajā tiks noteikts labākais saldkrējuma un skābkrējuma sviests ar tauku saturu ne mazāku par 80%, bet ne lielāku par 90%.

 

 

Šogad izlemts veidot arī biezpiena desertu konkursu un rīkotāji aicina tajā piedalīties visus biezpiena izstrādājumu ražotājus. Biezpiena deserti - biezpiena krēmi ar piedevām, pastas, saldās masas, kā arī tortes - ir produkti, kuru ražošana pēdējos gados ir pieaugusi, pateicoties milzīgai patērētāju atsaucībai.

 

 

2008. gadā Latvijā tika saražotas 513 tonnas biezpiena desertu, kas bija par 17% vairāk nekā 2007.gadā. Šī gada pirmajos septiņos mēnešos jau saražotas 330 tonnas šī produkta, kas salīdzinot ar iepriekšējo gadu ir par 14% vairāk.

 

 

Konkursos aicināti piedalīties Pārtikas un veterinārā dienesta atzītie un patstāvīgā uzraudzībā esošie piena pārstādes uzņēmumi, kā arī Starptautiskās pārtikas izstādes "Riga Food 2009" dalībnieki - sviesta un biezpiena desertu ražotāji.

 

 

Lai piedalītos konkursos, pretendentiem jāiesniedz rakstisks pieteikums LPCS, Bauskas ielā 180, Rīgā līdz 2009. gada 31. augustam, norādot iesniedzamo paraugu skaitu. Paraugi konkursam ir iesniedzami 31. augustā no plkst.8.00 līdz 14.00 LPCS birojā. Vairāk informācijas var iegūt, zvanot 67620874 vai rakstot uz e-pastu Daigai Nolbergai: daiga.lpcs@apollo.lv

 

Ar konkursu nolikumiem var iepazīties internetā www. rigafood.lv sadaļā "Pasākumi".

Konkursa uzvarētāji saņems 14. starptautiskās pārtikas izstādes "Riga Food 2009" zelta, sudraba un bronzas medaļu, kā arī LPCS atzinības rakstus.

 

 

Kā zināms, 14. starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde "Riga Food 2009" notiks no 9. līdz 12. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma.

Lietotāju raksti