Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Piens kļūst pieejamāks

Piena produktu cenas periodā kopš marta strauji samazinās, caurmērā atpaliekot no iepriekšējā gada līmeņa  par 15-20%,  liecina Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra dati.

 

Salīdzinājumā ar pagājušā gada maiju piena ar augstāku tauku saturu cena ir par 20% zemāka. Cenas pienam ar zemāku tauku saturu samazinājušās par 30%. Fasēta piena cenas atbilst 2007. gada sākuma līmenim.

 

 

Kefīra cenas ir par 20-25% zemākas. Jogurta cenas arī patstāvīgi samazinās un par 15% atpaliek no iepriekšējā gada līmeņa. Skābā krējuma cenas no augstā līmeņa gada pirmajos mēnešos samazinās mazāk izteikti un salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu nav ievērojami mainījušās.

 

 

Biezpiena cenas samazinās un par 20% atpaliek no iepriekšējā gada līmeņa. Sviesta cenas ir par 10% zemākas, bet sviesta pastas cenas samazinājušās par 15%. Cieto sieru cenas ir par 20% zemākas.

 

"Vasara rāda, ka Latvijas spēks joprojām ir piena produktos - sierā, kefīrā, jogurtā. Tirgus attīstība liecina, ka vietējie ražotāji noturēs savas pozīcijas, taču piena lopu turētājiem šī situācija ir dramatiska.

 

 

Piena produktu cenu samazinājums ir būtisks, jo pastāvīgi saglabājas izteikta konkurence ar lētajiem Lietuvas un Polijas produktiem", uzskata Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja Ingūna Gulbe.

Lietotāju raksti