Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Ābolu laiks - arī virtuvē  1

Smiltenes tehnikuma skolotāja Ilvija Biržmane jau daudzus gadus cep gardu ābolkūku un tās recepti ieteic izmantot arī citiem saldummīļiem.

Pavasarī ābolu vietā šai kūkai izmanto rabarberus.

Vajadzīgās sastāvdaļas: margarīns (“EVE”) - 500 grami; septiņas olas; 0,5 kilogrami cukura; 800 grami līdz viens kilograms miltu; cepamais pulveris (pustējkarote); vaniļas cukurs, āboli.

Margarīnu saputo ar 250 gramiem cukura un vaniļas cukuru. Pa vienam liek klāt olu dzeltenumus, tad  -  izsijātus miltus un cepamo pulveri. Samīca mīklu.

Mīklu sadala uz pusēm. Vienu daļu liek saldētavā. Otru pusi izklāj uz cepampannas plānā kārtā (apakšā var palikt cepampapīru). Mīklas maliņas veido uz augšu gar pannas malām.

Ābolus sagriež šķēlītēs. Pārber ar daļu atlikušā cukura un liek uz mīklas.

Kopā ar pārējo cukuru saputo olas baltumus stingrās putās un pārlej āboliem.

Kūkai uzrīvē saldētavā ielikto mīklu.

Cep cepeškrāsnī mērenā temperatūrā 50 minūtes.

Komentāri 1

Virtuvē