Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Ik svētdienu brokastīs -  biezpiena plācenīši

Akciju sabiedrības “Smiltenes piens” padomes priekšsēdētāja Gita Mūrniece ik svētdienu brokastīs  cep gardus biezpiena plācenīšus un iesaka to recepti arī mūsu portāla apmeklētājiem.


Dēvēti par “Gitas plācenīšiem”,  tie popularizēti arī biedrības “Siera klubs”  izdotajā grāmatā “Baltā zelta  -  piena produkti”.Lai pagatavotu šādus plācenīšus, ir vajadzīgas divas paciņas biezpiena, sešas līdz astoņas lauku olas (cik nav žēl, smaidot piebilst G. Mūrniece), milti (tik ēdamkarošu, cik olu), paciņa vaniļas cukura, cukurs (viena ēdamkarote), eļļa.

Traukā liek visas sastāvdaļas. Masa plācenīšiem jāmaisa ar roku, nevis ar karoti un jāsastrādā līdz vijīgai konsistencei. Veido plācenīšus un cep sakarsētā eļļā no abām pusēm zeltaini brūnus.
Ēd ar krējumu vai ievārījumu. G. Mūrniecei vislabāk šādi plācenīši garšo, aizdarīti ar saldētām zemenēm un avenēm. Viņa vasarā samīca ogas kopā ar minimālu daudzumu cukura, saliek kastītēs un uzglabā saldētavā. 

Šādi plācenīši ļoti garšo Gitas mazbērniem un vislabāk tad, kad tie ir ātri apcepti no abām pusēm un vidus vēl ir mīksts.

Virtuvē