Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

“Kotletes ar pavasara garšu. “Ziemeļlatvijas” praktikantes Amandas Cerbules recepte

Pavasaris rit pilnā sparā un ilgi atrasties pie plīts vairs negrib neviena saimniece. Savās mājās esmu iecienījusi gatavot kotletes. Man vienmēr ir paticis eksperimentēt ar garšām. Nevienai saimniecei nevajadzētu baidīties pamēģināt kaut ko jaunu savā virtuvē, bagātinot garšu buķeti. Nevajag baidīties kotlešu masai pievienot lociņus, burkānus vai sieru. Protams, gaumes ir dažādas, bet katrs pats zina, kas garšo un kas ne, tāpēc variācijas, kā gatavot kotletes, ir daudz un dažādas. 

Pavasaris ir zaļumu laiks, tāpēc pēc svaigas garšas vairs nav ilgi jāgaida un tālu jāmeklē. Un šo svaigo garšu var ne tikai izaudzēt un pievienot zupai vai mērcei – tā sniedz lielisku garšu arī kotletēm, atsvaidzinot jau pierasto garšu.

Es taisu mazas kotletītes, tādas, kas ir apmēram viena kumosa lielumā, jo tad ir daudz ērtāk un patīkamāk tās baudīt. 


Kas nepieciešams kotletēm, kas garšo pēc pavasara?

Maltās gaļas masa (1 kg)

Skābais krējums (divas līdz trīs ēdamkarotes)

Milti (divas līdz trīs ēdamkarotes)

Divas olas

Sāls (pēc garšas)

Melnie maltie pipari (pēc garšas)

Dilles 

Lociņi 

Sarīvēts burkāns

Smalki sakapāti pētersīļi

 

Kā gatavot?

Gatavošana ir pavisam vienkārša un pilnīgi nekā neatšķiras no tradicionālo kotlešu gatavošanas. Visas sastāvdaļas saliek bļodā, rūpīgi samaisa, līdz izveidojusies viendabīga masa. Pēc tam veido mazas bumbiņas, uzliekot uz pannas, tās mazliet pieplacina un cep, kamēr kotlete no abām pusēm ir zeltaini brūna. Tieši tik vienkārši, tomēr garša – pavisam cita! 


Garšīgs un vienkāršs papildinājums pavasarīgajām kotletēm ir salātiņi. Arī ar salātiem esmu iecienījusi eksperimentēt. Kamēr neizmēģināsi, tikmēr nezināsi, kā garšo, vai ne? Pavisam nesen atklāju, cik pieskaņoti kotletēm ir šādi salāti:

tomāts,

gurķis,

Ķīnas kāposts,

paprika,

lociņi,

dilles,

kukurūza,

zaļie zirnīši,

sāls (pēc garšas),

skābais krējums.


Visus dārzeņus sagriež sev tīkama izmēra gabaliņos, saliek bļodā, pievieno sāli, skābo krējumu un kārtīgi samaisa. 

Lai labi garšo! 

Virtuvē