Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Mācīsies radīt pievienoto vērtību vidzemnieku ēdieniem

Nākammēnes Blomē ieradīsies interesenti no visas Latvijas, lai piedalītos seminārā "Lauksaimniecības produkcijas pievienotās  vērtības radīšana", ko organizē biedrība "Siera klubs" un uzņēmums "Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs".


Seminārs norisināsies 14. novembrī lauku mājā "Donas". "Lekcijas būs par vairākām produktu grupām, kuras kopš senseniem laikiem tiek izmantotas uzturā, piemēram, piena produkti, graudaugi," informē biedrības "Siera klubs" valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova. 

 Būtiska semināra daļa būs veltīta Eiropas kulinārā mantojuma tīklam, tā vēsturei, kā arī saistībai ar Latviju. Dalībnieki analizēs un diskutēs par Latvijas novadu  kulinārā  mantojuma receptēm, tās sasaistot ar mūsdienu iespējām.


"Praktiskajā daļā kopā ar individuālā komersanta "Prieks vēderam" īpašnieci Ilzi Briedi cepsim maizi pēc vecmāmiņu receptēm, kā arī gatavosim putraimdesas vidzemnieku gaumē un vairākus citus ēdienus," atklāj V. Davidanova.


Seminārā piedalīsies arī ziemellatvija.lv, tāpēc varēsiet sekot līdzi  intersantiem virtuves noslēpumiem, kurus varēs atklāt šajā pasākumā.

Virtuvē