Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Našķim izcep “Dāmu kaprīzi”

Rudens laikā, kad dienas sarūk īsākas un vakari satumst, saimniecēm atliek vairāk laika rosīties virtuvē. Iesakām izmēģināt kūkas “Dāmu kaprīze” recepti, ko jau izmantojusi palsmaniete Aija Zeibote, lai pacienātu citas pagasta saimnieces pasākumā “Lielais degustāciju galds”

.Pamatnei gatavo mīklu no 200 gramiem margarīna, ko iepriekš nedaudz izkausē, vienas glāzes cukura,  300 gramiem miltu, vienas olas un vienas tējkarotes cepamā pulvera.

Mīklu ieklāj veidnē. Virsū liek masu, ko gatavo no 500 gramiem biezpiena un pieciem olu dzeltenumiem. Ja vēlas, var pārkaisīt rīvētus ābolus.

Kūku cep cepeškrāsnī 30 minūtes 200 grādu lielā temperatūrā.

 Tad  izņem no krāsns un virsū uzklāj saputotus olu baltumus no piecām olām.

 Baltumus puto kopā ar vienu glāzi cukura.Kad uzklāti olu baltumi, kūku cep vēl piecas minūtes.  

Virtuvē