Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Samsa - ļoti gardi kartupeļu pīrādziņi ar gaļu Kaukāza gaumē

Ļoti garšīgi pīrādziņi no mīklas, kurā ļoti svarīga sastāvdaļa ir katra latvieša sirdij tik tuvie kartupeļi!

Sastāvdaļas 18 porcijām

2 lieli kartupeļi, notīrīti

1 glāze saldētu zaļo zirnīšu, atkausēto

2 ēdamkarotes augu eļļas

½ tējkarotes kumīna

1 sasmalcināta lauru lapa

2 lieli sīpoli, sīki sagriezti

500 g liellopi maltās gaļas

4 sasmalcinātas ķiploka daiviņas

Sāls, pipari pēc garšas

1 tējkarote malta koriandra

1 tējkarote maltas kurkumas

2 ēdamkarotes svaigas, kapātas kinzas

1 l augu eļļas fritēšanai

1 paciņa gatavas kārtainās mīklas


Pagatavošana

Sagatavošana: 20 minūtes › Gatavošana: 20 minūtes › Kopējais laiks: 40 minūtes

Novāra kartupeļus, saspaida biezenī.

Augu eļļā apcep malto gaļu, pievieno kumīnu un lauru lapas. Pieliek sīpolus un ķiplokus.

Cep, kamēr maltā gaļa vienmērīgi apbrūnējusi, bet sīpoli kļuvuši mīksti – aptuveni 5 minūtes.

Pievieno melnos piparus, sāli, kumīnu, koriandru, kurkumu. Pieliek kartupeļu biezeni un zirnīšus. Noņem no uguns un atdzesē.

Kārtaino mīklu sagriež kvadrātiņos. Liek uz tiem pa karotei pildījuma un ar miklām rokām aizlipina malas.

Sakarsē augu eļļu fritēšanai uz vidējas uguns.

Apcep samsu eļļa pa porcijām pa 3 minūtēm, līdz pīrādziņi zeltaini brūni.

 Avots: “AllRecipes”

Dzīvespriekam