Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Eksotiskā garšu karaliene jeb dziedātājas Aijas Vītoliņas svētku cepeša recepte

Uz aicinājumu svinību priekšvakarā atklāt sava svētku cepeša recepti un arī to pagatavot, atsaucās dziedātāja Aija Vītoliņa. Aijai patīk gatavot un eksperimentēt, katru gadu svētkos izmēģinot ko jaunu. Šogad dziedātāja gatavos latviešu garšas kārpiņām netradicionālu vistas gaļas cepeti. Cepeša pagatavošanai nepieciešama svaiga vista, kas iemarinēta, izmantojot sojas mērci, sarīvētu ingvera sakni, Kajennas piparus, medu un olīveļļu, kas arī piešķir cepetim eksotisku garšu. 


Sastāvdaļas:

1 vesela vista

2 ēdamkarotes medus

1 citrons, sagriezts ripiņās

sula no 1 citrona 

2 ēdamkarotes svaigi rīvēta ingvera

4 ēdamkarotes sojas mērces

1 tējkarote Kajennas piparu

nedaudz olīveļļas


Pasniegšanai – rīsi


Pagatavošana:

Bļodiņā sajauc visas marinādes sastāvdaļas –  sulu no 1 citrona, sojas mērci, sarīvētu ingvera sakni, Kajennas piparus, medu un olīveļļu. Maisa, līdz medus izkusis.

Ar iegūto marinādi ierīvē vistu (pusi marinādes atstājot dārzeņiem), pievieno ripiņās sagriezto citronu, un liek cepties 200 ºC temperatūrā 1 stundu.

Pagatavo rīsus pēc instrukcijas uz iepakojuma, vārot pievieno kurkumu.

Sagriež gabalos dārzeņus, nedaudz apcep uz pannas, beigās sajauc ar atlikušo marinādi un vēl nedaudz pacep.

Pasniedz vistu ar rīsiem un dārzeņiem.


Dzīvesstils