Gardi karstie dzērieni mājas apstākļos

Tiklīdz rudenī kļūst aukstāks un saule noriet krietni ātrāk, gribas ieritināties segā un sasildīties ar kādu karsto dzērienu. Ziemassvētku laikā es izmantoju iespēju veikalā iegādāties jau gatavu karsto dzērienu, ko mājās atliek vien uzsildīt. Taču ir daudz dažādu variāciju, kā vēsajos vakaros, kad centrālapkure vēl nav pieslēgta, pagatavot pašiem ko gardu. Bet zinu, ka ne visi alkst siltumu savā dzērienkartē, tāpēc viena garda recepte būs arī aukstummīļiem.

Kafija ar biskvīta cepumiem

Sastāvdaļas:

  • 3 ēdamkarotes šķīstošās kafijas
  • 3 ēdamkarotes karsta ūdens
  • 3 ēdamkarotes pūdercukura
  • 1 pagatavots espresso
  • daudz ledus
  • kokosriekstu piens
  • cepumi pēc izvēles

Pagatavošana:

Kafiju, karstu ūdeni un pūdercukuru putojiet apmēram piecas līdz astoņas minūtes, līdz masa kļūst bieza un krēmīga, pēc tam nolieciet malā. Piepildiet glāzi ar ledu un pārlejiet ar kokosriekstu pienu (piena daudzums pēc jūsu ieskatiem).

Uzvāriet espresso un pārlejiet kokosriekstu pienam. Virsū lieciet kafijas krēmu, pārkaisiet ar drupinātu cepumu. Pirms pasniegšanas vienu cepumu var novietot glāzes vai krūzes malā.

Rudens vēso vakaru gardums

Sastāvdaļas:

  • 1 l ābolu sulas
  • 1 l apelsīnu sulas
  • 500 ml dzērveņu sulas
  • 2 karotes citrona sulas
  • 1/4 glāzes granulēta cukura
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 1 apelsīns plānās šķēlēs
  • 2 tases svaigu dzērveņu
  • 3‒4 kanēļa standziņas
  • 2 tējkarotes veselu krustnagliņu

Pagatavošana:

Ievietojiet visu lielā katlā, viegli samaisiet sastāvdaļas. Vāriet to zemā temperatūrā. Pasniedziet siltu, dzērienu var izdekorēt ar dzērvenēm un apelsīnu šķēlītēm.

Zelta kurkumas tēja jeb zelta latte

Sastāvdaļas:

  • 250 ml kokosriekstu piena (pēc izvēles var pievienot 1 tējkaroti kokosriekstu eļļas)
  • 1 tējkarote maltas kurkumas
  • 1/2 tējkarotes malta ingvera
  • 1/2 tējkarotes kanēļa
  • 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
  • 1 ēdamkarote kļavu sīrupa vai medus

Pagatavošana:

Nelielā katlā apvienojiet visas sastāvdaļas. Uzvāriet, pēc tam samaziniet līdz vārīšanās temperatūrai.

Sildiet piecas līdz astoņas minūtes, bieži putojot, vai līdz sastāvdaļas ir pilnībā apvienotas.

Pirms ielej krūzē, atdzesē līdz nedaudz siltam. Atkarībā no garšas kārpiņām, iespējams, būs jāpielāgo sastāvdaļas. Piemēram, jūs varat dot priekšroku maigākai kurkumas garšai vai spēcīgākai ingvera garšai. Ja nepieciešams, varat pievienot arī vairāk saldinātāja.

Lai gan zelta piena latte bieži tiek baudīta silta, to varat dzert arī aukstu. Ja vēlaties, rotājiet ar kanēli vai kokosriekstu putukrējumu.

Melleņu tēja

Vispirms pagatavojiet melleņu sīrupu, kuram nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • puslitrs melleņu
  • 500 ml ūdens
  • 1/2 glāzes cukura

Pagatavošana:

Sīrupam. Katlā ieberiet mellenes, pievienojiet ūdeni un cukuru un vāriet, līdz ogas pārsprāgst, aptuveni sešas minūtes. Noņemiet katliņu no uguns un nogaršojiet sīrupu. Ja vēlaties saldāku, var papildus pievienot cukuru. Ļaujiet maisījumam atdzist.

Tējai. Vienu glāzi verdoša ūdens pārlej parastajam melnās tējas maisiņam. Ļaujiet tam kādu brīdi ievilkties. Tad pievienojiet 1/4 līdz 1/2 glāzes sava melleņu sīrupa un izbaudiet!

Dzīvesstils