Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Kā ātri pagatavot BBQ vakariņas?

Ikdienas maltītē var iekļaut arī dažādus BBQ ēdienus, turklāt tos var ātri pagatavot ne tikai uz atklātas uguns laukā, bet arī virtuvē, atklāj Santa Maria mazumtirdzniecības mārketinga vadītāja Latvijā Inga Auziņa. 

“Ir vērts pamēģināt ne tikai jaunas receptes, bet arī neikdienišķus ēdiena gatavošanas veidus, lai mājas maltīte kļūtu interesantāka! Nedaudz variējot ēdiena gatavošanas procesā, piemēram, gatavojot bārbekjū ēdienus, mēs arī ar ikdienišķu ēdienu garšas kārpiņām sniedzam jaunas izjūtas un radām sev mazus svētkus,” variēt virtuvē mudina mārketinga vadītāja Latvijā Inga Auziņa.

Marinē, ierīvē vai pārlej gatavam 

Grilēšana sākas ar garšas piešķiršanu produktiem, un šeit var izmantot gan, piemēram, gaļā ierīvējamās garšvielas, gan dažāda veida BBQ mērces un gatavās marinādes. Zivs, gaļas vai putnu gaļas gabalus ielieciet plastikāta maisiņā, pārlejiet ar marinādi vai BBQ mērci un novietojiet ledusskapī! Pirms gaļas cepšanas vai grilēšanas to marinējiet vismaz stundu! 

Piemēram, RUB ir ierīvējamā sausā marināde, kas gatavota no garšaugiem. Lai piešķirtu gaļai, zivīm, dārzeņiem īpašu garšu, šos produktus ierīvē tieši pirms gatavošanas. Mērces var izmantot arī gatavā ēdiena pārliešanai. Tādējādi ēdienam pēc izvēles var piešķirt ķiploku, ingvera, citrona, sojas, koriandra, čili, čipotles piparu vai citu garšu, kā arī ar BBQ mērcēm ēdienam var radīt pat dūmu aromātu!

BBQ gan laukā, gan virtuvē 

BBQ saistās ar Teksasu, un šīs tradīcijas atceļojušas un pielāgojušās Latvijas mūsdienu virtuvei. Īpašās mērces labi papildina burgerus, ribiņas, desiņas, cūkgaļu, vistas gaļu, sautējumus, dārzeņus, sviestmaizes u.c. iecienītus ēdienus. Pie mums iecienīti bārbekjū ēdieni ir grilēta gaļa, turklāt tos var pagatavot arī cepeškrāsnī. Interesanta recepte ir cāļa pagatavošana cepeškrāsnī uz skārda bundžas. Ja laikapstākļi labi, tad var izmantot iespēju arī ikdienā gatavot laukā uz uguns vai izmantot šobrīd tik modernos elektrisko grilus. Kā bārbekjū ēdienus var gatavot grilētas ribas, steiku, var grilēt arī rupji sagrieztus zaļumus, dārzeņus, kukurūzas vālītes u.c. 

Sulīgam hamburgeram pietiek ar sāli un pipariem 

Ne tikai bērni, bet arī pieaugušie ir iecienījuši hamburgerus, kādēļ gan sulīgus un gardus hamburgerus nepagatavot pašiem? Hamburgeru gatavošanā svarīgi ievērot trīs nosacījumus. Pirmais – pievienojiet sāli un piparus, kad gaļa ir jau uz grila vai pannā. Citas garšvielas nav nepieciešamas! Otrais – rūpīgi sagatavojiet malto gaļu! No maltās gaļas veidojiet apaļus hamburgerus, no tiem neizspiežot gaisu. Tā iegūsiet patiešām sulīgu un gardu gaļu. Trešais – hamburgeram īpašo garšu rada dažādas piedevas, kā arī var variēt ar BBQ mērcēm! 


Dzīvesstils