Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Kārtojums ar maskarpones siera un citronu krēmu

Sastāvdaļas:

Kēksam:

  • “Dobeles dzirnavnieka” Mājas kēksa maisījums
  • 110 g augu eļļas, papildu eļļa formas ietaukošanai
  • 200 g svaigu vai saldētu aveņu
  • 150 ml ūdens

Maskarpones siera krēmam:

  • 500 g maskarpones siers (istabas temperatūrā)
  • 100 g baltā šokolāde
  • 4 olu dzeltenumi
  • 100 g pūdercukura
  • citronu krēmam:
  • 2 citronu sula
  • 4 olas dzeltenumi
  • 120 g cukura
  • 1 ēdamkarote kartupeļu vai kukurūzas cietes
  • 50 g sviesta

Gatavošana:

  1. Kēksa pagatavošanai lielā bļodā ieber “Dobeles dzirnavnieka” sauso Mājas kēksa maisījumu, kurā iemaisa eļļu un ūdeni. Sastāvdaļas samaisa, līdz mīkla ir viendabīgā konsistencē un atstāj uz 10 minūtēm.
  2. Mīklu ielej ietaukotā veidnē (izmanto lielu veidni, lai biskvīts izceptos plāns) un gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 25 - 35 min līdz, iedurot kociņu, nav redzama neizcepta mīkla. Ļauj kēksam atdzist līdz istabas temperatūrai.
  3. Gatavo citronu krēmu. Katliņā liek olu dzeltenumus, citronu sulu, cukuru un cieti. Visu sajauc un liek uz plīts. Maisot karsē, līdz krēms sabiezē un uzmet pirmo burbuli. Pārlej bļodiņā, pārklāj ar pārtikas plēvi, lai tā pieskaras krēma virsmai, ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai, liek ledusskapī.
  4. Gatavo maskarpones siera krēmu. Lielā bļodā liek olu dzeltenumus un cukuru. Bļodu liek virs katliņa, kurā vārās ūdens, un, karsējot ar putojamo slotiņu, kuļ, līdz cukurs izšķīdis un masa kļuvusi gaisīgāka.
  5. Masu turpina putot ar mikseri, līdz masa dubultojusies, tad atdzesē līdz istabas temperatūrai ( aptuveni 5 minūtes). Pievieno ūdens peldē izkausētu balto šokolādi un maskarpones sieru. Saputo līdz iegūts viendabīgas konsistences krēms.
  6. Gatavo kārtojumu. No atdzisušā biskvīta izgriež apaļus diskus, kuri ietilpst glāzītē. Kārtojumu var likt, kādā secībā vien vēlas, bet vislabāk tas garšos ar 2 biskvīta kārtām, 2 aveņu kārtām, 1 citrona kārtu un 2 vai 3 krēma kārtam. Uzglabā ledusskapī.

Dzīvesstils