Piecu pārslu putra ar ceptiem banāniem

Recepti iesaka šefpavārs Normunds Baranovskis.  Lai labi garšo!

PIECU PĀRSLU PUTRA AR CEPTIEM BANĀNIEM

Sastāvdaļas:

Piecu graudu pārslas Dobele – 80 g

Auzu, rīsu dzēriens vai vājpiens (0,5%) – 300 ml

Banāns – 1 gab (130 g)

Olīveļļa De Cecco Bio – 8 g


Pagatavošana:

Vidēja karstumā vāra putru, pievienojot pārslas ar pienu, rīsu vai auzu dzērienu. Pārslas vāra vismaz 3 minūtes, tad ļauj nedaudz pastāvēt, lai tās uzņem mitrumu. Apmaisa un kārto traukos. Paralēli tam sagriež banānu šķēlītēs un apcep uz pannas no katras puses. Kad banāni gatavi, tos kārto uz putras. Turklāt – ja putras gatavošanā tiks izmantots auzu piens, tā būs saldāka, jo auzas ir dabiski saldas.


Dzīvesstils