Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Raimonda Elbakjana svētku cepetis - latviešu klasika vīriešu gaumē

Enerģiskais Raimonds Elbakjans ir īstens gaļas ēdienu cienītājs. Viņa piedāvātais cepetis ir vīrišķīgs - sātīgs un garšām bagāts. Tam par pamatu ņemts svaigs cālis, pildīts ar ābolu un marinēts, izmantojot sinepes, majonēzi, kinzu, sāli un piecu piparu maisījumu. Garnējuma sastāvdaļas -  kartupeļi, svaigie salāti un brūkleņu ievārījums. “Mēs ģimenē esam četras paaudzes – vecvecāki, vecāki, es ar sievu un bērni, kopā dzīvojam zem viena jumta, un ģimeniski vakari mums ir ikdiena,” teic Raimonds.  “Arī 18. novembris nebūs izņēmums. Ēst gatavošana ir būtiska sastāvdaļa svētku noskaņas radīšanai, kurā piedalās ikviens ģimenes loceklis. Mamma, kā ierasts, uzņemas galveno atbildību par ēdiena pagatavošanu, savukārt tētis ar prieku dodas uz tirgu pēc nepieciešamajiem produktiem. Es, kā aktīvākais un straujākais cilvēks mūsu ģimenē, rūpējos par to, Raimonda Elbakjana svētku cepetis  - latviešu klasika vīriešu gaumē

Raimonds Elbakjans, gatavo vienkāršu, sātīgu un tradicionālajās garšās ieturētu svētku cepeti. Tam par pamatu ņemts svaigs cālis, pildīts ar ābolu un marinēts, izmantojot sinepes, majonēzi, kinzu, sāli un piecu piparu maisījumu. Garnējuma sastāvdaļas -  kartupeļi, svaigie salāti un brūkleņu ievārījums.


Sastāvdaļas:

1 vesela vista

1 ābols

2 ēdamkarote sinepju

4 ēdamkarotes majonēzes

sāls pēc garšas

1 ēdamkarote piecu piparu maisījuma

buntīte kinzas, sakapātas

brūkleņu ievārījums


Pasniegšanai:

svaigi salāti – salātlapas, tomāts, gurķis, sēkliņas, olīveļļa

kartupeļi, sagriezti daiviņās.


Pagatavošana:

Bļodiņā sajauc visas marinādes sastāvdaļas – sinepes, majonēzi, kinzu un piecu piparu maisījumu. Sāli pievieno pēc garšas. 

Ābolu sagriež gabaliņos un liek bļodiņā. Pievieno pāris ēdamkarotes marinādes un sajauc kopā. Ābolus iepilda vistas vēderā, un aizšuj vēderu ciet, ja tas nepieciešams.

Pārējo marinādi bagātīgi iemasē vistā, un atstāj garšām savilkties uz 1 diennakti.

Kartupeļus sajauc ar olīveļļu, sakapātiem zaļumiem, sāli un pipariem pēc garšas. Salātiem sajauc kopā visas sastāvdaļas lielā bļodā. 

Cep 200 ºC temperatūrā 1 stundu. Pusstundu pirms cepšanas beigām vistai blakus cepamtraukā pievieno kartupeļus. Pasniedz ar svaigiem salātiem un brūkleņu ievārījumu.

Dzīvesstils