Recepte: Biezās burkānu vafeles

Sastāvdaļas:

  • 280 g pilngraudu kviešu miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsna sāls
  • 1 tējkarote kanēļa vai piparkūku garšvielas
  • 3 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • 3 olas
  • 4 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 100 g sviesta
  • 500 ml piena
  • 215 g smalki rīvēta burkāna

Pagatavošana:

Olas saputo ar cukuru. Sviestu izkausē un atdzesē, pēc tam saputo kopā ar olu masu. Pievieno pienu un burkānus. Visu samaisa. Atsevišķā traukā sajauc miltus, garšvielas, kartupeļu cieti un cepamo pulveri. Saputo kopā ar olu–burkānu masu. Cep sakarsētā vafeļu pannā. Pirms katras vafeles neaizmirstam pannu ieeļļot! Sarīvētus burkānus var aizstāt arī ar ķirbi.

Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz [email protected] un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!

Dzīvesstils