Recepte: Biezpiena mīklas pīrādziņi ar rabarberiem

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • 2 olas
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 200 gramu sviesta
  • 200 gramu biezpiena
  • 2 glāzes miltu
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • Šķipsniņa sāls
  • Vaniļas cukurs

Pildījumam:

  • Rabarberi un āboli
  • Cukurs vai medus
  • Kanēlis pēc garšas
  • 1/2 tējkarotes citrona sulas

Pagatavošana:

Pīrādziņi izdevās gardi – ar aromātisku saldskābu pildījumu. Lai tos baudītu, vispirms pagatavoju mīklu. Mīkstu sviestu šoreiz uz pusēm ar cepamo margarīnu, olas, cukuru, vaniļas cukuru, sāli un biezpienu samaisīju viendabīgā masā. Tai pievienoju ar cepamo pulveri samaisītus un izsijātus miltus un samīcīju mīklu, ko, pārsegtu ar pārtikas plēvīti, uz pusstundu ievietoju ledusskapī.

Tikmēr gatavoju pildījumu. Sagriezu sīkos gabaliņos nomizotus rabarberus. Lai pildījums nebūtu pārlieku skābs, nomizoju un sagriezu mazos gabaliņos arī pāris ābolus, tos apslacīju ar citrona sulu, lai nebrūnē. Rabarberus un ābolus samaisīju ar brūno cukuru un kanēli.

Mīklu izņēmu no ledusskapja, sadalīju nelielos gabaliņos. Katru ar rokām saplacināju, vidū liku skābeno pildījumu un maliņas aizspaidīju tā, lai veidojas pīrādziņi ar pildījumu vidū. Kārtoju tos uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru, un cepu līdz 180 – 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram pusstundu.

Dzīvesstils