Recepte: Burkānkūka ar svaigā siera krēmu

Sastāvdaļas:

  • 230 gramu miltu (labāk pilngraudu)
  • 50 gramu žāvētu aprikožu
  • 50 gramu žāvētu dzērveņu
  • 1 burkāns
  • 120 gramu cukura
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 1 tējkarote malta ingvera
  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • 2 lielas olas
  • 75 mililitri eļļas
  • 75 mililitri piena

Pārklājumam:

  • 100 gramu skābā krējuma
  • 100 gramu krēmsiera
  • cukurs un vaniļas cukurs pēc garšas

Pagatavošana:

Žāvētās aprikozes karstā ūdenī izmērcē, tad apsusina un sagriež sīkāk. Olas sakuļ ar brūno cukuru un neitrālu augu eļļu, pielej pienu, pēc tam iemaisa ingveru un uz smalkās rīves sarīvētu notīrītu burkānu (apmēram 125 gramus).

Miltus samaisa ar cepamo pulveri un kanēli, piemet šķipsniņu sāls. Miltos iejauc sagrieztās aprikozes un dzērvenes. Abus – gan olu, gan miltu – maisījumus savieno kopā, viegli samaisot. Masu izlīdzina ar cepamo papīru izklātā 21 centimetra diametra veidnē un liek cepties līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī vismaz pusstundu.

Pilnībā atdzisušu kūku pārklāj ar krēmu, ko pagatavo, saputojot kopā svaigo sieru, skābo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru.

Visbeidzot virsu pārkaisa ar sakapātām žāvētām dzērvenēm.

Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz [email protected] un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!

Dzīvesstils