Recepte: Cāļa filejas franču gaumē

Sastāvdaļas:

  • 300 gramu cāļa krūtiņas filejas
  •  1 sīpols
  •  1 tomāts
  •  100 gramu siera
  •  100 mililitru skābā krējuma vai majonēzes
  •  sāls un pipari

Pagatavošana:

Filejas katru sagriež trijās daļās, lai gabaliņi nebūtu pārāk biezi. Tos viegli ar gaļas āmuriņu izklapē, pārkaisa sāli, piparus un garšvielu vistas gaļai. Nomizotus sīpolus un tomātus sagriež ripiņās, sieru sarīvē uz rupjās rīves.

Veidni mazliet ietauko ar augu eļļu un izkārto tajā gaļu. To pārsmērē ar majonēzi, virsū izliek sīpolus, tomātus un pārkaisa ar rīvētu sieru. Liek veidni līdz 180 – 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, un, kamēr vista cepas, sagatavo pārējās maltītei paredzētās piedevas. Pēc pusstundas ēdiens gatavs.

Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz [email protected] un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!

Dzīvesstils