Recepte: Cāļu stilbiņi ar dārzeņiem

Sastāvdaļas:

  • 4 cāļu stilbiņi
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 1/2 tējkarotes kumīna
  • 1/4 tējkarotes malta koriandra
  • 1/4 tējkarotes kaltētas raudenes
  • 1 vidēja lieluma kabacītis
  • 1 baklažāns
  • 12 ķirštomātiņi
  • 200 gramu turku zirņu
  • 5 ķiploka daiviņas
  • Sāls un pipari

Pagatavošana:

Pēc šīs receptes vadījos, lai pagatavotu sātīgu maltīti, un, to baudot, secināju, ka šāds ēdiens der gan vakariņām, gan pusdienām un to nebūtu kauns celt galdā pat svētku reizē.

Cāļu stilbiņus noskaloju un apsusināju papīra dvielī. Notīrīju un spiedē sasmalcināju dažas ķiploka daiviņas. Bļodiņā samaisīju eļļu, citrona sulu, koriandru, raudeni, ķiplokus, sāli un piparus. Kumīna jeb romiešu ķimeņu gan man nebija, tādēļ piekaisīju arī mazliet vistas gaļas ēdieniem paredzētās garšvielas. Tā kā biju iegādājusies divus iepakojumus ar kopā 12 cāļu stilbiņiem bez locītavas, marinādei izmantoju attiecīgi lielāku nepieciešamo sastāvdaļu daudzumu. Ar šo marinādi pārlēju stilbiņus un atstāju ledusskapī marinēties vismaz pāris stundu.

Baklažānu sagriezu ripiņās un uz minūtēm 20 iemērcu sālītā ūdenī, pēc tam nospiedu. Jauno kabacīti sagriezu ceturtdaļripiņās. Noskaloju arī ķirštomātiņus, spiedē sasmalcināju vēl vairākas ķiploka daiviņas, kā arī nolēju šķidrumu konservētajiem turku zirņiem. Samaisīju sagatavotos dārzeņus ar ķiplokiem un zirņiem, piekaisīju sāli un piparus un visu vēl apslacīju ar eļļu.

Veidnē izkārtoju marinētos stilbiņus un ievietoju līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī, lai cepas apmēram stundu. Dārzeņu un zirņu maisījumu savukārt liku dziļajā pannā un sautēju zem vāka, šad tad apmaisot, apmēram desmit minūtes. Pēc tam to pievienoju jau gatavajam cālim veidnē un visu kopā vēl pacepu apmēram piecas minūtes. Labu apetīti!

Dzīvesstils