Recepte: Cepeškrāsnī cepti marinēti cāļu šķiņķīši

Sastāvdaļas:

  • 8 atkauloti cāļu šķiņķīši
  • 8 ķirštomātiņi
  • 1 ēdamkarote eļļas
  • Timiāns

Marinādei:

  • 1 ēdamkarote šķidra medus
  • 1 tējkarote mārrutku
  • 1 tējkarote pesto
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • Sāls

Pagatavošana:

Ķiplokus sasmalcināju – tos, tāpat arī pārējās te vajadzīgās sastāvdaļas, ņēmu mazliet bagātīgāk – un samaisīju ar medu, mārrutkiem, bazilika pesto, eļļu, citrona sulu un sāli. Šķiņķīšus liku pagatavotajā marinādē. Traukā ar vāku atstāju gaļu ievilkties – istabas temperatūrā tam pietiks ar stundu, taču, ja ēdienu turpināsim gatavot vēlāk, tad gan siltā laikā labāk šķiņķīšus ievietot ledusskapī. Tomātiņus pārgriezu uz pusēm. Katru gaļas gabaliņu iztaisnoju (ja vēlamies, to vēl varam ar gaļas āmuriņu izdauzīt), uz tā liku pa divām tomātu pusītēm un satinu. Rullīšus izkārtoju ar eļļu ietaukotā cepešpannā cieši citu pie cita, lai cepoties neattītos, pārkaisīju timiānu un veidni ievietoju līdz 190 – 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Cepu 45 – 50 minūtes, līdz cāļu cepetīši kārdinoši brūni. Tad tos varam baudīt kopā ar svaigiem salātiem un citām piedevām pēc izvēles.

Dzīvesstils