Recepte: Cepumi ar biezpiena pildījumu

Sastāvdaļas:

  • 200 gramu miltu
  • 100 gramu skābā krējuma
  • 100 gramu sviesta
  • 70 gramu cukura
  • ½ tējkarotes cepamā pulvera

Pildījumam:

  • 150 gramu biezpiena
  • 50 gramu cukura
  • 1 olas dzeltenums

Pagatavošana:

Bļodā iesijā miltus kopā ar cepamo pulveri, pievieno cukuru, skābo krējumu un mīkstu sviestu. Pagatavoto mīklu uz stundu ievieto ledusskapī. Pildījumam biezpienu samaisa ar olas dzeltenumu, cukuru un vaniļas cukuru.

Mīklu sadala 12 vienādos gabaliņos un katru izveltnē kā ovālu. Katram plācenim vidū izliek apmēram ēdamkaroti biezpiena pildījuma un malas, sākot no viena gala, savieno kopā, lai pildījums paliek vidū, tādējādi izveidojot iegarenus “banānus”. Tos ar “šuvi” uz apakšu izkārto uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī minūtes 20, līdz cepumi zeltaini.

Kad padzisuši, galiņus apmērcē izkausētā šokolādē.

Visbeidzot, “banānus” caur sietiņu pārkaisa ar pūdercukuru.

Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz [email protected] un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!

Dzīvesstils