Recepte: Dārzeņu zupa ar klimpām

Sastāvdaļas:

  • Burkāni
  • Ziedkāposts
  • Brokolis
  • Saulē kaltēti tomāti (ja vēlas)
  • Dārzeņu buljons

Klimpām:

  • 1 ola
  • Pusglāze piena
  • Milti
  • Cietais parmezāna siers
  • Cukurs un sāls

Pagatavošana:

Burkānus nomizo un sagriež ripiņās vai pusripiņās, liek zupas katlā ūdenī vārīties. Kad ūdens uzvārījies, vēl nogaida kādu brīdi un tad liek klāt ziedkāpostus un brokoļus. Pievieno arī buljona kubiņus un sāli pēc garšas. Kamēr dārzeņi vārās, gatavo klimpas. Bļodā sakuļ olu ar cukuru un sāli, pielej pienu, samaisa, tad pakāpeniski pievieno miltus, līdz masa kļūst vijīga. Beigās pievieno parmezāna sieru. Kad dārzeņi teju gatavi, turpat zupas katlā liek vārīties klimpas. Karote, pirms ņemt klimpu mīklu, jāiemērc ūdenī, tad klimpa viegli noslīdēs no tās. Kad klimpas gatavas, pievieno zupai smalki sagrieztus saulē kaltētos tomātus.

Ja arī tu vēlies padalīties ar kādu no savām receptēm, sūti tās uz [email protected] un iepriecini portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!

Dzīvesstils