Recepte: Japāņu pankūkas

Sastāvdaļas:

3 pankūkām

  • 6 ēd. k. miltu
  • 1/2 ēd. k. sviesta
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 2 olu dzeltenumi
  • 2 olu baltumi
  • 2,5 ēd. k. 0,5% piena
  • 3 ēd. k. pūdercukura
  • Mazliet ūdens tvaikam

Dekoram

  • Putukrējums, dažas zemenes, kļavu sīrups

Pagatavošana:

  1. Izsijā miltus, tiem pievieno sviestu, cepamo pulveri, olu dzeltenumus, pienu un samaisi. Stingrās putās saputo olu baltumus ar pūdercukuru, ko pēc tam iecilā pankūku masā un lēnām izmaisa.
  2. Ar eļļu samitrina cepamo formiņu, novieto to uz pannas un tajā liek mīklu – 2/3 no formiņas tilpuma. Pannā pielej nedaudz ūdens tvaikam. Pannai uzliek vāku un cep 2–3 minūtes no abām pusēm.
  3. Dekorē ar putukrējumu, zemenēm un kļavu sīrupu.

Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz [email protected] un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!

Dzīvesstils