Recepte: Jautrie cālīši

Sastāvdaļas:

  • Vairākas olas
  • 200 gramu šampinjonu
  • 1 sīpols
  • 1 svaigs gurķis
  • 3 ķiploka daiviņas
  • Eļļa
  • Sāls un pipari
  • Zaļumi
  • Krustnagliņas
  • 1/2 sarkanā saldā pipara

Pagatavošana:

Ja svētkos nav izdevies apēst visas Lieldienu olas, šī recepte būs labs risinājums.

Izvārītām un nolobītām olām nogriež apakšējo daļu un uzmanīgi izņem dzeltenumus. Paredzētos dārzeņus un zaļumus noskalo, iztīra saldo piparu, nomizo un sīki sagriež gurķi un sīpolu, bet ķiplokus sasmalcina spiedē. Sīpolus, ķiplokus un sagrieztus šampinjonus apcep eļļā, piekaisot arī sāli un piparus. Pēc tam saceptās izejvielas kopā ar svaigajiem gurķiem un olu dzeltenumiem sablendē viendabīgā pildījumā.

Ar šo pastēti piepilda olu viducīšus, izkārto tās uz šķīvja un izdaiļo – no sarkanā saldā pipara izgriež un pieliek sekstes un knābjus, bet acīm izmanto krustnagliņas.

Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz [email protected] un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!

Dzīvesstils