Recepte: Laša biezzupa

Pagatavošanas laiks 40 minūtes, daudzums - sešas porcijas.

Sastāvdaļas:

  • 4 ēdamk. nesālīta sviesta,
  • 2 lieli kartupeļi, nomizoti un sagriezti gabaliņos,
  • 400 g bekona, sagriezta gabaliņos,
  • 1 ķiploks, smalki sagriezts
  • 1 mazs sīpols, sasmalcināts
  • maurloki,
  • 4 daiviņas ķiploka, sasmalcinātas,
  • 3 kāti selerijas, sasmalcināti,
  • 480 ml saldētas kukurūzas (der konservētas),
  • 1 halapenjo plānās šķēlītēs,
  • ~ 750 ml jūras velšu buljona (der arī vistas buljons),
  • 2 glāzes saldā krējuma,
  • 1 ēdamk. kukurūzas cietes,
  • 600 g laša,
  • 1/2 tējk. sāls,
  • 1/2 tējk. melno piparu,
  • loki dekorēšanai.

Lielā katlā uz vidējas uguns izkausē sviestu. Pievieno bekona gabaliņus un vāra maisot, līdz speķis sāk kraukšķēt, apmēram 8 minūtes. Izņem bekonu no katla. Pievieno seleriju, sīpolus, piparu, ķiplokus un vāra, bieži maisot, līdz viss kļūst mīksts, apmēram 8 minūtes. Pievieno buljonu, kartupeļus, sāli, piparus un vārītu bekonu. Vāra uz lēnas uguns, līdz kartupeļi ir mīksti, apmēram 15 minūtes. Sakuļ kukurūzas cieti ar 2 ēdamkarotēm ūdens. Pēc tam to iemaisa buljonā un uzvāra. Ļauj zupai vārīties apmēram divas minūtes. Liek uz lēnas uguns un iemaisa kukurūzu un saldo krējumu. Vārošā zupā ievieto neapstrādātu lasi, pēc garšas pievieno tējkaroti sāls. Vāra uz lēnas uguns 10 minūtes, līdz lasis ir gatavs. Pievieno svaigus maurlokus vai sīpolu un svaigi maltus melnos piparus.

Ja arī tu vēlies padalīties ar kādu no savām receptēm, sūti tās uz [email protected] un iepriecini portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!

Dzīvesstils