Recepte: Marinēti cāļu spārniņi folijā

Sastāvdaļas:

  • 1 - 1,5 kilogrami cāļu spārniņu
  • 2 – 3 sīpoli
  • 3 – 5 ķiploka daiviņas
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 1 ēdamkarote augu eļļas
  • Sāls un citas garšvielas pēc vajadzības

Pagatavošana:

Spārniņus noskalo un apsusina papīra dvielī. Sīpolus un ķiplokus notīra un sarīvē, pievieno sojas mērci, sāli, garšvielas, citrona sulu un augu eļļu. Piekaisa pāris tējkarotes cukura un garšvielas putnu gaļai. Visu labi sama. Ar iegūto marinādi pārlej spārniņus un rūpīgi sajauc. Liek bļodu ledusskapī, lai gaļa iemarinējas. Tam nepieciešamas vismaz divas stundas, taču var atstāt arī pa nakti.

Pēc tam spārniņus ar marinādi izkārto uz plāts, kas izklāta ar foliju, un cieši pārsedz ar foliju. Liek cepties līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī gandrīz stundu. Pēc tam foliju noņem un lieku gaļu atpakaļ krāsnī vēl apbrūnināties no virspuses.

Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz [email protected] un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!

Dzīvesstils