Recepte: “Pufīgās” rauga mīklas pankūkas

Sastāvdaļas:

  • 2 glāzes miltu
  • 1 glāze kefīra
  • 1 glāze ūdens
  • 2 olas
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 tējkarote šķīstošā sausā rauga
  • Šķipsniņa sāls
  • Eļļa

Pagatavošana:

Sajauc pusi glāzes miltu kopā ar sāli, cukuru un šķīstošo raugu. Pielej siltu kefīru un samaisa. Pārsedz bļodu ar dvieli un atstāj uz pusstundu siltā vietā uzrūgt.

Olas ar dakšiņu viegli sakuļ un pielej mīklai. Pievieno arī atlikušo paredzēto miltu daudzumu un karstu ūdeni, visu rūpīgi samaisa, atkal pārsedz ar dvieli un novieto siltā vietā vēl uz 20 minūtēm.

Pēc tam piejauc nedaudz eļļas. Mīklai jābūt pabiezai, lai tā lēni notek no karotes. Cep pankūkas pannā ar uzkarsētu eļļu no abām pusēm līdz gatavībai.

Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz [email protected] un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!

Dzīvesstils