Recepte: Salāti ar apceptiem rabarberiem

Sastāvdaļas:

  • Lapu salāti
  • 200 gramu rabarberu
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 150 gramu fetas
  • Valriekstu kodoli
  • Sauja rozīņu
  • 1 ēdamkarote balzametiķa
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • Malti melnie pipari
  • Sāls

Pagatavošana:

Kad vēlamies baudīt gan kaut ko sāļu, gan skābu, gan saldu, šo mazliet neparasto salātu recepte būs tieši laikā. Arī rabarberu sezona nu jau klāt, tādēļ vēl steidzu izmantot ūdenī noglabātos pērnā gada skābos kātus. Rabarberi jāsagriež 1-1,5 centimetrus garos gabaliņos. Tos apkaisīju ar cukuru un atstāju minūtes desmit mierā. Pēc tam uzkarsēju pannu un pacepu skābos gabaliņus kādas trīs minūtes, tad atdzesēju. Valriekstu kodolus savukārt apcepu sausā pannā. Jāraugās tikai, lai neapdeg. Tad tos sasmalcināju. Rozīnes aplēju ar karstu, novārītu ūdeni, pēc tam apsusināju. Mērcei eļļu, balzametiķi, sāli un piparus viegli sakūlu. Traukā vispirms izliku saplucinātas salātu lapas, virs tām – rabarberu gabaliņus, fetu, riekstus un rozīnes. Visu pārlaistīju ar mērcīti. Un gardie salāti gatavi!

Dzīvesstils