Recepte: Vidusjūras makaronu salāti

Sastāvdaļas:

Salātiem

  • 400 g fusilli makaronu (nevārītu)
  • 300 g ķiršu tomātu (pārgrieztu uz pusēm)
  • 200 g konservētu turu zirņu (notecinātu)
  • 50 g rukolas
  • 130 g gurķa (sagriezta pusšķēlēs)
  • 150 g sadrupināta Fetas siera
  • 20 gramu bazilika lapu (sapluinītu)
  • 30 g pētersīļu (sasmalcinātu)
  • 15 g svaigu piparmētru lapu (sasmalcinātu)
  • 30 g ciedru riekstu

Mērcei

  • 3 ēd.k. olīveļļas
  • 3 ēd.k. citrona sulas
  • 1 tējk. Dižonas sinepju
  • 3 ķiploka daiviņas (sasmalcinātas)
  • 1 tējk. Provansas garšvielu
  • ¼ tējk. sarkano piparu pārslu
  • ¾ tējk. sāls

Pagatavošana:

  1. Atbilstoši norādēm uz iepakojuma, uzvārīt makaronus.
  2. Kamēr makaroni vārās, pagatavo salātu mērci. Neliela bļodā sajauc eļļu, citrona sulu, sinepes, ķiploku, Provansas garšvielas, sarkano piparu pārslas un sāli.
  3. Nokāš makaronus un nedaudz apslaka ar olīveļļu, lai tie nesaliptu, ļauj atdzist istabas temperatūrā. Kad atdzisuši, liek lielā bļodā, pievieno sagrieztus tomātus, gurķus, turku zirņus, rukolu, Fetas sieru, baziliku, pētersīļus, piparmētru un ciedru riekstus. Pārlej mērci un samaisa.

Pasniedzot, var pēc vēlmes apslacīt ar citrona sulu, olīveļļu, piebērt sāli un piparus.

Ja arī jūs vēlaties padalīties ar kādu no savām receptēm, sūtiet tās uz [email protected] un ieprieciniet portāla "Ziemeļlatvija" lasītājus!

Dzīvesstils