Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Tomāti kadiķogu - lauru lapu marinādē

Dārzā šogad liela tomātu raža? Tad izmēģiniet pagatavot tomātus marinādē ar kadiķogām un lauru lapām. Garšos izcili ar gaļas ēdieniem!

Porciju skaits – 4

Sastāvdaļas 

800 g tomāti

30 gab. kadiķogas

8 gab. Lauru lapas

1 tējk. Santa Maria Čili eksplozija

360 ml rapšu eļļa

10 daiviņas ķiploki

svaigs baziliks


Pagatavošana

  1. Sagriez tomātu 1 cm biezās šķēlēs un izvieto uz cepešplāts.
  2. Nomizo un sagriez ķiploku, pārkaisi tomātiem.
  3. Saberz kadiķogas un pārkaisi tomātiem.
  4. Uzber Čili eksploziju un sāli.
  5. Pārlej visam pāri eļļu un cep 8 minūtes līdz 180'C grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī.
  6. Sakārto tomātus burkā kārtās, pa vidu pievienojot lauru lapas un sagrieztu baziliku.
  7. Uzlej uz tomātiem no cepšanas atlikušo eļļu.


Dzīvesstils