Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Veselīgi trenētais cepetis Paulas Freimanes virtuvē

Tiem, kuri vēlas Latvijas simtgades vakaru sagaidīt ar veselīgu maltīti, fitnesa trenere Paula Freimane piedāvā gatavot veselīgo vistas cepeti, kura recepti savulaik atvedusi no Montekarlo. Iezīmējot gaidāmo svētku vakaru  - tā būs kvinoja kopā ar sarkanīgo granātābolu, veselīgi lapu salāti ar citronu sulu, cālis “Audzēts bez antibiotikām” ķiploku, citrona un zaļumu marinādē un sarkanbaltsarkanā kūka bez cukura.


Sastāvdaļas:

2 vistas filejas ar ādu un, vēlams, ar kauliņu

2–3 daiviņas ķiploku 

1 citrons

1 ēdamkarote oregano

svaigi pētersīļi

sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas


Pasniegšanai:

250 g kvinojas

1 granātābols

buntīte svaigas piparmētras

100 g fetas siera


Pagatavošana:

Vistas gaļu liek traukā, pievieno citronu sulu, smalki sakapātas citrona daiviņas, oregano, sāli un svaigi maltus melnos piparus. Visu samaisa kopā, un ļauj garšām 30 minūtes savilkties.

Pēc 30 minūtēm vistas filejas ietin folijā un liek cepamtraukā, kas ietaukots ar pāris ēdamkarotēm eļļas vai kurā ieliets 100 ml ūdens. Cep 1 stundu vai kamēr gaļa mīksta. Cepšanas beigās foliju noņem un ļauj vistai apbrūnēt.

Kamēr vista cepas, pēc instrukcijas uz iepakojuma novāra kvinoju, no granātābola izloba sēkliņas, sakapā piparmētras, mazos gabaliņos sadrupina fetas sieru.

Kad kvinoja mazliet padzisusi, to samaisa ar granātābola sēkliņām, piparmētrām un sieru. Pasniedz kopā ar vistu.

Dzīvesstils