Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Smiltenes tehnikuma audzēkņi - mācību ekskursijā uz “Riga Food” un “Fermu”

Smiltenes tehnikuma 3.ēdināšanas pakalpojuma kursa audzēkņi 7.septembrī apmeklēja Baltijas valstu plašāko pārtikas izstādi “Riga Food 2018”, aktīvi piedalījās dažādās meistardarbnīcās, kā arī - devās mācību ekskursijā uz Restorānu servisa skolu un restorānu “Ferma”.

“Izstādē iepazināmies ar dažādiem Baltijas valstu pārtikas uzņēmumiem, to piedāvājumu un vērojām, kā strādā viņu darbinieki,” iespaidos dalās Smiltenes tehnikuma audzēkne Kitija Jaroslavska. “Daudzi no “Riga Food” piedāvātajiem produktiem veikalos vēl nav nopērkami. Tās patiešām bija vērienīgas starptautisku un pašmāju uzņēmumu ekspozīcijas! Izstādes ietvaros notika dažādi konkursi, izglītojoši semināri, aizraujoši šovi, meistarklases un degustācijas.”

Elvīru Volcīti “Riga Food 2018” visvairāk uzrunājušas meistardarbnīcas. Tehnikuma jauniete arī atsaukusies izstādes organizatoru aicinājumam – pagatavot savu īpašo kokteili un pēc tam to prezentēt pārējiem. “Kokteiļa pamata dzēriens bija dzērveņu sula. Degustētājiem garšoja. Par uzdrīkstēšanos piedalīties saņēmu arī diplomu,” stāsta Elvīra.

Savukārt jaunietes kursabiedrene Ieva Vītolniecei ļoti paticis “Rīgas Melnā balzama kokteiļu konkurss” “Riga Black Balsam Global Challenge” un “Pavāru kluba” organizētais konkurss Latvijas labākajiem pavāriem un jaunajiem pavāriem, kuru laikā minētā aroda pārstāvji cīnījās par titulu “Latvijas pavārs 2018” un “Latvijas pavārzellis 2018”. “Būtiskākās atziņas? - Kļūdās arī ļoti lieli profesionāļi. Galvenais – saglabāt mieru, iziet no situācijas ar pašcieņu, liekot lietā visu savu radošumu,” atzīst Ieva.

“Pirms došanās uz izstādi “Riga Food” bijām arī mācību ekskursijā uz restorānu “Ferma”, kurā saimnieko šefpavārs Māris Astičs,” stāsta 3.ēdināšanas pakalpojumu kursa audzēkne Agnese Mirka. “Vēl redzējām, kā notiek mācības Restorānu servisa skolā. Daudziem šīs skolas audzēkņiem profesionālās kvalifikācijas prakses vieta ir restorāns “Ferma”.

Šādas mācību ekskursijas ir ļoti vērtīgas. Protams, ikviens var aizbraukt uz restorānu kā apmeklētājs, bet kas pavisam cits ir – redzēt, kā uzņēmumā organizē darbu, kā nodrošina to, ka klienti tajā grib atgriezties vēl un vēl.” Agnesei ļoti patikušas arī restorāna “Ferma” mēbeles un oriģinālie interjera aksesuāri.

“Mācību ekskursiju galvenais mērķis ir paplašināt jauniešu redzesloku, pilnveidot viņu zināšanas par savu izvēlēto profesiju un nākamo darba vidi. Uzskatu – brauciens uz Rīgu jauniešiem bija ļoti vērtīgs. Paldies skolas vadībai par šo iespēju,” saka kursa audzinātāja Elizabete Pudāde

Izglītība