Menca majonēzes mērcē.
Menca majonēzes mērcē Mencu attīra no asakām un spurām, nomazgā, fileju sagriež gabalos un liek pannā, kas ieziesta ar eļļu. Pāri liek sīpolu ripiņas, uzkaisa sāli, garšvielas un pārlej krējumu vai majonēzi. Var pārkaisīt arī sīki sagrieztus puravus. Cep cepeškrāsnī apmēram pusstundu. Ēd ar vārītiem kartupeļiem, griķiem vai rīsiem. Reņģes jūrnieku gaumē Gatavo no nelielām reņģītēm. Reņģes nomazgā (ja tās ir ļoti sīkas, var arī netīrīt) un kārto pannā citu pie citas ar mugurām uz augšu. Pārlej ūdeni un pāris ēdamkarotes eļļas tā, lai zivis būtu pārsegtas. Pāri pārkaisa sāli un pārliek sīpolu ripiņas. Pannai uzliek vāku. Sautē, līdz ūdens iztvaikojis. Zivis var ēst gan siltas ar kartupeļiem un citām piedevām, gan aukstas, piekožot maizi.